10/01/12 08:47
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

“Зелените” инвеститори под прозорците на премиера

Производители на електроенергия от възобновяеми източници и заети в сектора организираха днес сутринта протест пред сградите на Държавната комисия

Точно преди седмица представители на български и чуждестранни компании, произвеждащи електричество от слънце, вятър и вода, поискаха оставката на Ангел Семерджиев и ДКЕВР.

Протестиращите настояват за отмяна на въвеждането на „цена за достъп” на възобновяемите енергоизточници до мрежата. Според браншовите организации определянето на подобна такса води до неправомерно благодетелстване на ЕРП-тата и това е индикация за наличие на картелно споразумение.

Производителите на чиста енергия обявиха, че са изправени пред фалит, тъй като решението на регулатора ги принуждава да прехвърлят между 10% и 39% от приходите си на електроразпределителните дружества.

От кризата са засегнати проекти за над 3 милиарда лв. Засегнати са инвеститори и банки от България, Германия, САЩ, Гърция, Италия, Австрия, Франция, Испания, Чехия, Китай, Южна Корея.  

 

The post “Зелените” инвеститори под прозорците на премиера appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване