10/01/12 08:14
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

През февруари съдът решава за имотите на Галеви

Делото за отнемане на имотите на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, е насрочено за 6 февруари 2013 г., съобщи Окръжният съд в Кюстендил.

Комисията за установяване на престъпно имущество през август внесе иск, с който настоява имане за над 4,2 млн. лв. на дупнишките бизнесмени да бъде отнето в полза на държавата.

В списъка с „набелязани” имоти има три мерцедеса и шест аудита, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпото возило е “Ауди А8” за 229 000 лв., а най-евтиното е “Ауди А6” за 10 500 лв.

В иска подробно е описано имението в село Ресилово край Дупница, в което живееха двамата бизнесмени със семействата си при засилена охрана. На конфискация подлежат парите по банковите сметки на „братята”, както и собствеността съпругите им.

По искане на комисията за конфискация още през 2009 г. имуществото на двама от най-търсените мъже е запорирано.

Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за общодържавно издирване от 9 май. Те получиха по 5 години затвор заради ръководене и участие в банда за рекет. На 3 май т.г. Върховният касационен съд окончателно ги призна за виновни. След като научиха, че отиват в пандиза, двамата се покриха. 

Междувременно Специализираната прокуратура им повдигна задочно обвинения за пране на над 35,5 млн. лева.

The post През февруари съдът решава за имотите на Галеви appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване