10/02/12 15:30
(http://www.klassa.bg/)

22 хотела могат да попаднат в „черния списък“ на Русия

22 са хотелите които могат да попаднат в „черния списък“ на федералната агенция за туризъм на Русия, съобщи Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, цитиран от Агенция „Фокус“. Според него упреците към българските хотелиери са неоснователни. „Всякакви упреци към хотели, че неправомерно са събирали пари от лица, които не са удостоверили плащане в съответния хотел, е неправилно, тъй като то е в интерес на самите туристи, а не е насочено срещу тях. Едно такова неплащане може да има много тежки последствия, ако се случи застрахователно събитие, което няма покритие.” Румен Драганов посочи още, че при проблемите с руски туристи миналата година не е бил задействан така наречения механизъм за осигуряване на достатъчна гаранция на икономическия интерес, съгласно европейските директиви. По думите му е необходимо да се въведе ефективен гаранционен фонд, чиято роля е да урежда застрахователните отношения между субектите. Българските туристически агенции трябва да се съобразят със законодателството и да осигуряват застраховка, която да покрива различни събития, е мнението на Румен Драганов.
Тази година над 400 хиляди руски туристи са били у нас, коментира  Драганов. По думите му като цяло остава впечатлението, че туристите в България не са защитени в случай на несъстоятелност или на фалит на фирма.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване