10/02/12 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Google вече е по-скъп от Microsoft

Интернет търсачкта Google изпревари по пазарна капитализация софтуерната компания Microsoft и се нареди на второ място в света, съобщи Reuters. Лидер в тази класация все още е недостижимият Apple. В търговията в понеделник на борсата в Ню Йорк Google повиши котировките си с почти 1% до 249,5 млрд. долара, докато Microsoft отчете спад от половин процент до 248 млрд. долара.
Google получава милиарди от онлайн реклама, особено около своята интернет търсачка. Концернът също така печели от операционната система Android , използвана в голяма част от смартфоните.
Производителят на Windows и Office - Microsoft, от своя страна трябва да се справи с падащи продажби на компютри. На 26 октомври на пазара се очаква новият Windows 8, който обещава нов тласък на бизнеса на Microsoft.
И двете компании обаче все още изостават сериозно от Apple, чиято пазарна капитализация е над 630 млрд. долара, чийто забележителен успех се дължи на технологиите iPhone и iPad. Последният скандал, свързан с недостатъчно добрата картова услуга на компанията, не се отрази значително на акциите й.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване