10/03/12 14:03
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Амбицирани сме да бием ПЕС на изборите догодина

Много сме се амбицирали да бием ПЕС в България на изборите догодина. Това каза преди заседанието на Министерски съвет в сряда премиерът Бойко Борисов.
Премиерът заяви още пред министрите си, че се надявал, че като изберат Сергей Станишев за лидер на ПЕС, той ще започне „да говори по-малко лъжи“.
„Бива - бива да лъжат, но „Цанков камък” да ми го припишат... Как са направили „Люлин”  тези хора? Аз не знам каква е тази свобода на медиите. Ако аз съм журналист, ако каже Станишев, че той е направил магистрала „Люлин”, веднага ще му пусна кадър, когато бяхме и застанах пред планината и казах: „Господа, снимайте какво са направили - 5 км в нивата. Те го имат на камерите. Извинете – ето това сте направили вие – тези 5 км. А сега тези тунели и мостове и пробивите през планината направи Борисов и ГЕРБ, и правителството“, казва премиера.
Министър-председателят смята, че било редно на Станишев да бъде зададен въпросът как от една страна като лидер на ПЕС казва, че България трябва да е в Шенген, защото е изпълнила критериите и в същото време правителството не си е свършило работата.
„Аз разбирам, ако са 100 критерии, ние сме изпълнили 90, да го каже. Ние от 100 – 100. Как да водиш дебат – да излезеш и да спориш”, каза още Борисов.
Премиерът и финансовият министър Симеон Дянков коментираха и становището на Международния валутен фонд за България, което беше официално публикувано във вторник.
Според Борисов е много важно да се прочете написаното, "за да могат българите да сравняват това, което казват световните експерти с това, което казва Станишев“.
"Те казват, че инфраструктурата ще донесе необходимия успех на държавата. Това е нещо, което и децата знаят, а ние на социалистите трябва да обясняваме", коментира премиерът.
На заседанието на правителството в сряда бе решено да бъдат отпуснат 10 милиона лева ще бъдат отпуснати за пътя Шумен-Белокопитово и 3,5 милиона лева за доизграждане на пътя към "Цанков камък".
"Другата лъжа, която каза пък Румен Овчаров, разбрах от Делян, че ние сме виновни за "Цанков камък" и сме платили повече. С тези хора дори не може да се води дебат. След като аз водих всички журналисти на "Цанков камък" и им показвах гората и пътя за 240 милиона лева. Три години аз не мога да накарам Агенция "Пътна инфраструктура" да вземе този път от НЕК, защото той е построен опасен за хората и струва, колкото магистрала "Тракия". БСП излизат и казват: "ГЕРБ направи "Цанков камък". Вие разбирате ли това какви наглеци може да бъдат“, възмути се Борисов.
Министър-председателят обясни, че вече не ходи в сутрешни блокове, "за да може цялото време да е за Сергей Станишев, за Миглена Кунева, за който го иска".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване