10/03/12 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Нетаняху готви предсрочни избори

Премиерът  на Израел Бенямин Нетаняху  възнамерява да предизвика предсрочни избори в средата на февруари, 8 месеца преди редовните, тъй като бюджетът на страната за 2013 г. вероятно няма да бъде одобрен. Това съобщи АФП, цитирайки израелски медии и министри.
Нетаняху е казал на министъра на финансите Ювал Стейниц, че няма да се поколебае да провокира предсрочен вот, вероятно на 12 февруари, заради неприемането на бюджета.
Според наблюдатели, проектът, подготвен от Стейниц, предвижда мерки за строги икономии и практически няма никакъв шанс да бъда одобрен от различните партии на мнозинството в Кнесета. Министърът на транспорта Израел Кац, който е близък на премиера, също потвърди , че се готвят предсрочни избори. Според него парламентът може да се разпусне малко след началото на зимната сесия на 15 октомври.
Министърът на вътрешните работи Ели Ишай, лидер на ултраортодоксалната партия Шас каза от своя страна по военното радио, че предсрочните избори са сигурни, като се има предвид, че обсъждането на бюджета още не е започнало.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване