10/03/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

Правителствен план с 249 мерки ще облекчава бизнеса

Намаляване на необходимите документи за ползване на 84 административни услуги,  съкращаване на сроковете за предоставяне на 54 услуги,  отпадане на 42 услуги, обмен на информация по служебен път за 30 услуги, създаване на електронни регистри за 17 услуги. Това са  мерките в плана, които правителството прие в сряда за намаляване на регулаторната тежест за бизнеса. В него са включени 249 мерки със срок за изпълнение  30 ноември 2012 г.
Най-голям брой мерки са предложени в сферата на здравеопазването (45), на земеделието и храните (43) и на икономиката, енергетиката и туризма (26).
В основната си част мерките са инициирани по предложение на представители на неправителствени, браншови и работодателски организации, публикации и коментари в медиите. Целта на инициативата е премахване, опростяване и намаляване на административните пречки пред бизнеса, произтичащи от близо 750 регулаторни режима.
В периода март-юни бяха проведени прегледи на регулаторните режими във всички министерства и бяха изготвени предложения за премахване на режими, които затрудняват малкия и средния бизнес, за намаляване на регулаторните разходи и степента на държавна намеса, намаляване на административната тежест, облекчаване на процедурите, намаляване на документите и на сроковете за предоставяне на услуги. В плана се предвижда.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване