10/03/12 15:20
(http://radiomilena.com/)

След дни започва изадаването на безплатни карти за пътуване на деца до 7 години в Бургас

Burgas 300x200 След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас От следващата седмица ще започне издаването на абонаментни карти за градския транспорт на децата до 7 – годишна възраст в Бургас. Картите за пътуване ще се издават от „Бургасбус” ЕООД в билетните каси на Транспортна къща и касите на Автогара „Юг” и Автогара „Запад” след 8 октомври.

Новите документи няма да се заплащат от гражданите, а за издаването им е необходимо да бъдат представени акт за раждане на детето /или копие/, лична карта на родителя /настойника/, както и цветна снимка на ползвателя.

Нововъведението е следствие от направената промяна в Постановление № 66 на Министерски съвет, с която се въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на малките деца в градския транспорт, която да осигури задължителната по закон застраховка на пътниците.

Децата до седем години имат право да ползват безплатно превозните средства за обществен транспорт за неограничен брой пътувания, което важи за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрото в София. Изключение правят само специализираните и случайните превози, както и тези по допълнителните градски линии.

 След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас

bookmark След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас svejo След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас google След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас delicious След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас stumbleupon След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас facebook След дни започва изадаването на безплатни карти  за пътуване на деца до 7 години в Бургас Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване