10/04/12 14:59
(http://www.klassa.bg/)

Кунева: България може да загуби 1,5 млрд. лв. от еврофондовете

Ако еврофондовете продължат да се усвояват по начина, по който се усвояват в момента, България ще загуби 1,5 млрд. лв. още в края на 2013 г. Това казаха от икономическия екип на партията „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева.
В четвъртък Иван Стамболов, който е член на Националния съвет на формацията, заяви, че ситуацията с еврофондовете ще се окаже пагубна за бюджета и икономиката, съобщава сайтът news.bg.
От движението обявиха, че в петък ще внесат в Министерския съвет „серия от въпроси към премиера и правителството“.
Експертите са разтревожени, че „имаме лоши перспективи за успешно излизане от първия програмен период и успешно започване на следващия“.
Според тях има два основни проблема – единият е свързан със съфинансирането от държавата, а вторият – с обществените поръчки, където имало силен корупционен натиск и са необходими мерки за осигуряване на прозрачен, състезателен процес.
От ДБГ питат защо инвестициите от еврофондовете не са довели до осезаема промяна и не са обърнали тенденцията за обедняване на хората в България. Икономистите на ДБГ казват, че за три години са закрити десетки хиляди малки и средни предприятия и са загубени над 360 хиляди работни места – основно в частния сектор.
Колко от над 2 млрд. лв. за конкурентоспособност, до които българският бизнес имаше право на достъп в разгара на кризата, са достигнали реално до предприятията, питат още хората на Кунева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване