10/04/12 04:59
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Обама атакува агресивно Ромни в първия им сблъсък

В сряда вечер в Денвър, Колорадо се проведоха първите дебати между кандидат-президентите Мит Ромни и Барак Обама.

В първия предизборен сблъсък двамата сравниха своите програми в данъчната система и здравното осигуряване.

По време на дебатите настоящият президент Барак Обама зае нападателна позиция и обвини своя конкурент, че отстъпва от предишни свои изказвания, свързани с данъчните реформи на Ромни.

„В продължение на 18 месеца моят опонент водеше кампания по данъчния си проект, а сега, пет седмици преди изборите, казва „забравете това” по повод на най-голямата си идея – данъчните реформи”, бяха обвиненията на Обама.

„Практически всичко, което той каза за данъчния ми проект е неточно и зле интерпретирано”, отговори с остри реплики републиканският кандидат Ромни.

Ябълката на раздора между двамата е данъчната стратегия, с която Ромни се представя пред избирателите. Според Обама опонентът му демонстрира популизъм, обещавайки на хората да намали данъците. Кандидатът на демократите бе категоричен, че това ще влоши състоянието на страната, която и в момента има огромен бюджетен дефицит.

Обама подчерта, че програмата на Ромни е крайно нереалистична, тъй като планира борба с бюджетния дефицит без увеличение на данъците, което според настоящия президент би имало пагубен ефект върху социалния сектор.

„Ако имате толкова небалансиран подход, това значи, че ще съкратите рязко инвестициите ни в училищата и образованието. Конкретно това означава 30-процентово съкращение в програмите за хората от третата възраст в старческите домове, за децата инвалиди и това не е правилната стратегия”, категоричен бе Обама.

„Възгледите на президента са сходни с тези, които той имаше преди четири години – за по-голяма администрация, с повече разходи, повече данъци, повече регулации. Резултатът от това е, че бюджетният дефицит остава над 1 трилион долара въпреки обещанията на г-н Обама да го намали наполовина”, отвърна на удара Ромни.

Въпреки опитите на Обама да представи опонента си в лоша светлина, Мит Ромни запази самообладание и даде подобаващи отговори на настоящия президент.

Според общото мнение на наблюдателите Обама се е опитал да бъде по-настъпателен, но отговорите на Ромни са били по-стегнати и хладнокръвни.

The post Обама атакува агресивно Ромни в първия им сблъсък appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване