10/04/12 13:29
(http://radiomilena.com/)

Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилието

1111111 300x258 Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоКметът на Бургас Димитър Николов събра на среща водещи фигури от фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик”. В нея участваха зам.-кметът Костадин Марков и представители на ОДП – Бургас. Поводът беше неприятен – зачестилите случаи на насилие с участието на футболни запалянковци.

“Отнасям се с еднакво уважение и любов към двата отбора. Правя всичко възможно да ги подпомагам и търся финансиране откъде ли не. Тези конфликти никак не помагат на желанието ми да бъда полезен. Чрез вас, като лидери, искам да се обърна към всички млади хора с призив да помагаме на двата най-силни бургаски отбора, а не да се упражнява безмислено насилие”, каза кметът Николов.

И от “Нефтохимик”, и от “Черноморец” заявиха, че не става въпрос за извънредно напрежение между агитките, а за отделни случаи, които смятат не за футболно хулиганство, а за грозни криминални деяния. Беше изразено единодушно мнение, че извършителите трябва да бъдат строго наказани от полиция и прокуратура.

“Няма място за такъв тип отношения в нашия град”, казаха от двата фенклуба и категорично се разграничиха от побойниците.

Кметът призова лидерите на двете агитки да разменят телефонни номера и да поддържат комуникация помежду си, за да бъдат предотвратени нови такива случаи.

Срещата премина при спазване на добрия тон. Със съдействието на кмета Николов и с изричното съгласие на двете страни, на стадион “Лазур”, който тази година е общ дом на “Нефтохимик” и “Черноморец”, ще бъдат сложени отличителните знаци /брандовете/ и на двата отбора.

 

 Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилието

bookmark Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоsvejo Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоgoogle Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоdelicious Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоstumbleupon Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоfacebook Фенклубовете на “Черноморец” и “Нефтохимик” казаха НЕ на насилиетоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване