10/07/12 15:01
(http://www.klassa.bg/)

Facebook готви инвазия на руския пазар

Дни след като Facebook регистрира милиардния си потребител, компанията се прицели към нови територии, съобщава Bloomberg. Този път на прицел е слаборазработения руски пазар. В момента в Русия има едва 3,5 милиона потребители, докато локалните лидери vkontakte и odnoklassniki имат съответно по 22 и 16 милиона.
От компанията са наели 200 човека, които да се занимават с експанзията на регионалния пазар. Те ще трябва да разработят приложения, с които да примамят руските потребители да се регистрират във Facebook, освен в местните платформи. Цел на екипа ще бъдат и руснаците, които досега не са се регистрирали никога в социални мрежи.
От Facebook вече имат успшешен опит с подобни локални инвазии. Подкрепяната от Google Orkut доминираше в Бразилия, но след подобна кампания през декември 2011 г. Facebook успя да наклони везните в своя полза.
Междувременно стана ясно, че компанията на Марк Зукърбърк смята да намали наполовина договорения 3-милиарден заем, който бе договорен с големи банки като PMorgan Chase & Co., Morgan Stanley (MS), and Goldman Sachs Group Inc. Освен това от Facebook планират да предоговорят срока за изплащането му от една на три години.
От компанията планираха да финансират с него данъчните задължения на своите служители, които имат дялове в компанията. Междувременно обаче акциите на Facebook се сринаха с близо 45% от листването им на борсата. Това от своя страна доведе до намаляване на данъчните задължения почти наполовина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване