10/07/12 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Военнослужещи масово взимали помощи с фалшификации

Военнослужещи масово мамят държавата, че живеят под наем, за да вземат компенсации.  Такива се полагат на униформените, които не разполагат със собствено жилище. Това стана ясно от изявление на военноокръжния прокурор на Пловдив полк. Емил Ангелов пред Дарик.
През 2008 г. в поделенията на 6-те области, за които отговаря неговата прокуратура, са били картотекирани 5838 военни. Те са декларирали, че живеят под наем, за да получават финансова помощ от държавата – т. нар. квартирни.
Много от тях обаче всъщност са настанени при родители или жилищата им формално не се водят на тяхно име. Те сключват фалшиви договори за наем и така взимат допълнителни пари от Министерство на отбраната.
След масови проверки на военната прокуратура по поделенията и десетките образувани дела за далавери с квартирните, в края на 2011 г. картотекираните се стопили до 2395 души, заяви още полк. Ангелов. По този начин на МО били спестени над 5 млн. лв.
Отделно от това военните, които са били осъдени за измама с наемите, са върнали в бюджета на министерството 814 455 лв., както са събрани и глоби за 175 300 лв.
„Така на държавата са възстановени над 6 млн. лв от октомври 2009 г. до края на 2011 г., колкото струва един хеликоптер Ми“, заяви още военният прокурор полк. Ангелов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване