10/07/12 14:28
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Десет населени места си избират кметове

В десет населени места в страната се провеждат частични избори за кмет.

За нов кмет гласуват днес в Калофер, Пиргово, Туховища, Хърлец, Байково, Ивайло, Доброплодно, Горна Студена, Батак и Рогозче.

Жителите на Калофер избират между трима кандидати – досегашният кмет Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, Лалка Драгоева от ГЕРБ и Йордан Колев от НДСВ. Отстраняването на Румен Стоянов се наложи, след като беше установено, че не е заличил регистрираната си фирма.

Изборите в село Пиргово, Русенско, бяха насрочени след като кметът Стоян Цирков загина при катастрофа. Кандидатите са петима – Илиян Бодуров от ГЕРБ, Георги Бодуров от БСП, Велико Джарналиев от „Нова зора“ и Сталияна Михайлова от „Земеделски народен съюз“.

След като резултатите от предишните избори в Туховища бяха оспорени, жителите на селото гласуват днес за първоначално изпрания за кмет Кемал Арифов от ДПС (при касирането е установено, че не му е достигнал един глас) и представителят на ГЕРБ Венцислав Шишков.

Жителите на пазарджишкото село Ивайло избират между четирима кандидати – Милчо Донгов от ГЕРБ, Борислав Борисов от БСП, Цветко Спасов от „Обединени земеделци“ и Иванка Иванова от БЗНС.

Кандидатите за кмет на свищовското село Горна Студена са двама – Тодор Иванов от „Коалиция за Свищов“ и Марийка Милкова, като независим кандидат.

До избори в павликенското село Батак се стигне, след като предишният кмет беше отстранен, защото не е заличил регистрираната си фирма. Днес жителите на селото гласуват за Димитър Димитров от БСП и Асен Асенов от коалиция „Заедно за Батак“.

В две Общински избирателни комисии (ОИК) са подадени жалби, засягащи провеждането на частичните избори. Две са жалбите, подадени относно изборите в Калофер. Те са за отправени заплахи към членове на една от четирите секционни комисии в града.

Подадени са и няколко сигнала за нередности по време на изборите в Хвърлец. Според една от жалбите областният управител на Враца и кметът на община Козлодуй са ходили в избирателни секции заедно с кандидат за кмет и са разговаряли с избирателите.

Според друга, подадена от общински съветник, тази сутрин на площада в селото той е бил заплашван и са му нанесени жестоки удари в областта на лицето от мъж с инициали А.П.

В избирателната комисия са постъпили и две жалби за извозване на жители на селото до избирателните секции.

The post Десет населени места си избират кметове appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване