10/07/12 13:32
(http://www.klassa.bg/)

Десетки българи не могат да се завърнат от Испания

Десетки български туристи са блокирани в Марбея, Испания и останаха без превоз до страната ни в последния ден от почивката си, съобщиха бТВ и ТВ7 в неделя.
Сънародниците ни пътували по програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55 годишна възраст.
Според ТВ7 блокираните в Испания българи са 135, а според Би Ти Ви са 88.
Агенция "Он травел" (On Travel), която трябвало да прибере курортистите от испанския град, ги уведомила в последния момент, че полет няма да има. Телефонът за спешни случаи на туроператора е изключен, показа проверка, пише Vesti.bg
Одисеята на сънародниците ни започнала на 28 септември, когато на летище София им поискали допълнителни 55 лева горивна такса, за която те не били уведомени.
В противен случай пътуването пропадало и тъй като се дължи неустойка, клиентите се съгласили да дадат още пари. Седмица по-късно се оказало, че туроператорът не е осигурил самолет за обратния полет.
По думите на организаторите, машина на държавния авиопревозвач трябва да лети празна дотам заради тях, което било неизгодно.  Проф. д-р Боян Лозанов, който е сред туристите, каза пред бТВ: "Никакви обяснения, освен, че бил отменен полетът. Тука възрастта на хората е от 55 до 80, като от 88 души, 20 са инвалиди, аз съм лекар и трябва да оказвам помощ. С какво да оказвам помощ, не знам". По думите му от фирмата им обещали автобус, който до неделя  сутринта да ги откара до Мадрид, където да бъдат настанени в хотел, но и това не било сигурно.
Първата група вече е заминала за България, съобщи телевизията вчера, а втората е трябвало да потегли тази сутрин. Останалите 44-ма туристи са били превозени до Мадрид с обещанието, че ще отпътуват за България в понеделник вечер. Осигурена им е една нощувка в хотел, но не им се осигурява храна и вода, каза един от пътниците пред bTV. Налага се да разчитат на собствени средства, които вече са на изчерпване. Здравословното им състояние е добро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване