10/07/12 14:38
(http://www.klassa.bg/)

Започна реконструкцията на бул. „Драган Цанков“

Започна цялостна реконструкция на бул. „Драган Цанков” от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Телевизионната кула като част от проекта за изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионната кула. Това съобщи зам.-кметът на Столична община Любомир Христов в неделя.
 Изпълнението на проекта на бул. „Драган Цанков” се предвижда да приключи едновременно с кръстовището в края на месец ноември. Разширението и реконструкцията на бул. „Драган Цанков” е част от реализацията на проекта при кръстовището на Телевизионната кула.
 За по-малко от два месеца бул. „Драган Цанков” ще бъде цялостно реконструиран. Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова, изгражда се канализация. Самият булевард ще е 4-лентов.
 В рамките на реконструкцията се предвижда и частичен ремонт на моста на река Перловска при ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Евлоги Георгиев” и реконструкция на кръстовището с цел възможност за преминаване в посока стадион „Васил Левски”.
26 млн. лева е стойността на целия обект, включително с кръстовището на две нива при Телевизионната кула. В края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по бул. „Пейо Яворов” и до края на месец ноември ще се работят локалите и бул. „Драган Цанков”. До края на месец октомври проблемите, които водачите изпитват при преминаването в района на Телевизионната кула ще бъдат поне на половина по-малко, обеща още Любомир Христов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване