10/07/12 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Искра Ангелова с филм за Елиф Шафак

В понеделник в рубриката „В кадър” БНТ ще излъчи филма на журналиста Искра Ангелова: „Въображението е моят куфар”. Документалната лента проследява пътешествието на съвременната жена-творец, клишетата, стереотипите и предразсъдъците, които тя среща по пътя си.
Основна героиня на филма е най-известната турска писателка Елиф Шафак, позната на българския читател с романите си „Любов”, „Копелето от Истанбул” и „Чест”. Преведена на над 30 езика, Елиф е родена в Истанбул, израснала в Мадрид и завършила своето образование в САЩ. Тя е номад-пътешественик, интелектуалка, писателка, пацифистка, вегетарианка... и гражданка на света. Елиф неуморно се бори с клишетата и стереотипите, които среща навсякъде – гледат я с подозрение заради националността, пола, възрастта, религията и професията й.
Във филма зрителите ще чуят и гласовете на ексцентричната нюйоркчанка хореограф Катрин Позин; на джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и на едно от чудесата на България – групата за автентичен фолклор Бистришки баби.
Автор на филма е Искра Ангелова, режисьор - Милена Гетова, оператор -Недялко Данов.

Гледайте филма „Въображението е моят куфар” в рубриката
„В кадър” на 8 октомври от 22:00ч. по БНТ1!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване