10/07/12 14:03
(http://www.klassa.bg/)

Камерън ще наложи вето, ако бюджетът на ЕС е раздут

Британският премиер Дейвид Камерън заплаши да наложи вето върху бъдещия седемгодишен бюджет на ЕС, защото не би искал да толерира „скандалните“ опити за неговото увеличаване, предаде Скай нюз. В интервю за в.“Сънди телеграф“, което излезе няколко часа преди откриването на конгреса на Консервативната партия, Камерън заяви, че ще блокира бюджета на съюза, ако той не отговаря на британските интереси.  Той нарече „скандални“ опитите да бъдат раздути парите за периода 2014-2020 г., докато в същото време страните-членки трябва да орязват националните си бюджети. По думите на Камерън, Либералдемократическата партия, която е в неговата управляваща коалиция, споделя същото мнение. Либералдемократите на вицепремиера Ник Клег реагираха остро, когато Камерън наложи вето върху фискалният пакт на ЕС миналия декември.
Британския т премиер предлага също да се помисли върху „смелия план“ 27-те страните членки да направят два отделни бюджета: един за 17-те страни в еврозоната и втори за останалите 10, сред които е и Великобритания. Подобна идея би се посрещнала с одобрение от консервативни депутати, които настояват да се проведе референдум за бъдещето на Великобритания в ЕС, отбелязва Би Би Си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване