10/07/12 18:44
(http://radiomilena.com/)

Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ трети

209bfcde90cd0d989afcac39fb62bd72 300x182 Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиАбсолютно неочаквана по размерите си съкрушителна преднина върна обратно на кметския пост в Калофер Румен Стоянов, предаде КРОСС. По-малко от час след края на изборния ден стана ясно, че при активност от  63 процента, кандидатът, зад който застана левицата, Румен Стоянов е спечелил  88,27 процента от подадения вот. Втори след него не се оказа очакваният кандидат на ПП ГЕРБ, Лалка Драгоева, а кандидатът на НДСВ, Йордан Колев. Едва 4,1 процента са дадените гласове в подкрепа на кандидата от ГЕРБ, Драгоева, срещу 9,28 процента в полза на кандидата на царистите Йорданов.

Победата в крайния резултата е безпрецедентна, тя е с по-голяма преднина от изборния резултат през есента на 2011 година, когато отново спечели Стоянов. Месеци по-късно обаче той бе отстранен от вече кметския пост с решение на Общинската избирателна комисия, след като стана ясно, че не е успял да излезе от участие във фирма.

На какво е симптом резултатът от неделния вот във възрожденското градче, това тепърва ще обсъждат политическите централи и какво означава управляващата ПП ГЕРБ да изпадне при последващ частичен вот до трето място. Дали царистите имат възход спрямо герберите или е въпрос на добри местни кандидати, и това е повод за добри анализи. Иначе изборният ден премина по-скоро в напрежение и изнервеност от страна на част от участниците, които в последствие се оказаха не в позицията на победители, коментираха наблюдателни. Очакваното силно полицейско присъствие не се състоя, но в нощта на изборите се е стигнало до намесата на органите на реда в калоферски заведения, където  под предлог, че има частно парти се е сервирало алкохол. В неделя заранта се появиха и жалби за арогантно поведение на наблюдатели по секционни комисии, обстоятелства, които не се потвърдиха, категорични са очевидци.

 Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ трети

bookmark Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиsvejo Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиgoogle Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиdelicious Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиstumbleupon Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиfacebook Съкрушителна победа за кандидата, подкрепен от БСП в Калофер, ГЕРБ третиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване