10/07/12 17:38
(http://e-vestnik.bg/)

Цветанов прави проверки на избрани. И отмъщава на Стоичков

В рамките на няколко дни в ГДБОП беше привикан на разпит за черно тото Христо Стоичков, а край Благоевград при пътна проверка беше намерен кокаин в детска седалка в колата на брата на Бербатов.

На пръв поглед няма връзка, нали?

Всъщност има.

Който е следил новините, не може да не е запомнил репликата на Стоичков, че „…вече се съмнявам, че и Цветанов е вътре” - това беше казано по повод черното тото и защо МВР не го разследва, след неколкократни негови призиви.

Отговорът не закъсня – ефектно пиар изпълнение – от МВР съобщават на медиите, че Стоичков е привикан на разпит за черно тото. Всички вестници, телевизии и т. н. повтарят като папагали пусната им новина. Тя изтича в чужбина, където я цитират всички спортни журналисти.

Всъщност няма разпит за Стоичков по подозрения или улики, има разпит като свидетел, като човек, който трябва да каже какво знае. Такъв разпит можеше да бъде направен съвсем неофициално, без от МВР да съобщят на медиите и в уречения час да са там всички спортни издания и тв-репортери.

А Стоичков обвини журналистите, че го злепоставили пред цял свят.

Малко трябва да се замисли – дали журналистите или Цветанов?

Сега, малко или повече, върху Стоичков е хвърлено петно. Той не е обвиняем, но името му е свързано с черно тото, против което той иначе надига глас.

Братът на футболиста Бербатов е спрян и колата му е претършувана, за да намерят кокаин. Мисли ли някой, че е случайно?

Ченгетата са имали предварителна информация, че Бербатов-младши не е безразличен към белия прах и са тършували, за да го хванат. 19 грама прах в пликче, скрито в детското столче на задната седалка на автомобила.

Това не е случайна проверка. Съвсем целенасочено, точно него.

Също така не беше никак случайна проверката на актьора Явор Бахаров, чиято кола също претършуваха и намериха няма и грам марихуана.

Него го провериха в момент, когато имаше бурно недоволство сред млади хора, излезли дори на демонстрации, по повод неспособността на полицията да открие убиеца на младата жена Яна в Борисовата градина в София. Малко шум, за отклоняване на вниманието.

Тогава вестниците и телевизиите пак като папагали раздуха историята.

Тези проверки не са никак случайни. Това е използване на медиите с пиарски акции, с точно определени цели. Ако някой се съмнява, нека прочете какво казва Цветанов преди седмица, по повод проверките за алкохол на шофьорите:

„Удачно е да направим кампания за всички, които през последните 5 години са били на важни позиции в държавата, било то депутати и министри или известни общественици, които по някакъв начин трябва да бъдат еталон за обществото. Интересно е да видим тези, които са нарушили това правило, карали са автомобилите пияни…”

Какво означава това? Специален подбор на хора, които да се проверяват. За пред медиите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване