10/07/12 12:48
(http://www.klassa.bg/)

Щабът на Обама е събрал 181 милиона долара през септември

В сметката на предизборната кампания на Барак Обама са постъпили през септември 181 млн. долара, което е месечен рекорд, съобщи Би Би Си, позовавайки се  на щаба на кандидата на Демократическата партия. Вноски за кампанията са направили 1,825,813 души, похвали се самият Обама в Туитър. 567 0000 от тях дават  пари за  демократа за първи път. 98% от дарители са отпуснали по не повече от 250 долара. През август щабът на Обама получи 114 млн. долара, а този на републиканеца Мит Ромни – 111 милиона долара. Ромни още не е обявил постъпленията за септември.
Тази подкрепа, както и добрата новина, че безработицата в САЩ е спаднала през септември  почти до четиригодишния си минимум, трябва да въодушевят Обама, който по мнението на много наблюдатели загуби първия ТВ двубой с Мит Ромни.
Министерството на труда на САЩ съобщи в петък, че нивото на безработицата, която е ключов фактор в битката за президент, се е намалило с 0,3% до 7,8%. Това е най-ниската цифра от януари 2009 г. 
Според допитване, проведено от Ройтерс, сега за Обама биха гласували 47% от избирателите, а за Ромни 45%. Преди теледебата разликата между двамата бе 6 пункта, припомня Би Би Си.
Според социолозите обаче, още е рано за изводи и не може да се каже дали това е временен спад за Обама или повратен момент в нагласите на избирателите. Следващият ТВ дебат ще бъде на 16 октомври.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване