10/08/12 14:30
(http://www.klassa.bg/)

46-годишен мъж от с. Побит камък влиза в затвора заради заплахи към журналист

Районният съд в Разград постанови ефективна присъда за мъж, отправил заплаха за унищожение към журналист. Санкцията е на първа инстанция и може да бъде обжалвана и пред окръжните магистрати.
Подсъдимият е 46-годишният Георги Стоянов от село Побит камък. Мъжът е герой от репортаж по Нова телевизия, излъчен миналата година. В материала местни хора обвиняват конкретни свои съселяни в извършване на домови кражби.
Пред камерата Стоянов отрича да е извършител, по-късно заедно със съучастници е осъден условно за тези престъпления.
В изпитателния срок той звъни по телефона на кореспондента на Нова Петър Петров с думите: "Абе, ти какво си мислиш, ще те унищожа". "Ще разбереш, кой, кой се обажда, до три дни да си напуснал Р., иначе става лошо".
За заплахата Георги Стоянов получава наказание от 6 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при строг първоначален режим в затворническо общежитие от затворен тип.
Заради това, че второто престъпление е извършено в изпитателния срок, общият срок в затвора става 1 година и 6 месеца.
За неимуществените щети, нанесени на репортера, обезщетението е 3000 лв. при поискани 10 000 лв. Съдът е отхвърлил и първоначалното обвинение в заплаха за убийство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване