10/08/12 09:49
(http://radiomilena.com/)

Атанасова: ДДС за лекарствата остава същото

desislava atanasova 300x182 Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоНяма да има диференцирана ставка при ДДС-то за лекарствата. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, предаде КРОСС.

 

Атанасова каза още, че вече е готов одитът на Сметната палата за цените на лекарствата и предстои той да бъде гледан в Народното събрание.

Една от препоръките в него е към Министерския съвет и е във връзка с намаляването на ДДС за лекарствата, обясни министърът. „И аз имах такава идея, но при разчети, направени в Министерството на финансите, се оказа, че не е възможно за бюджет 2013. Да се надяваме, че за бюджет 2014 това би могло да стане, посочи Атанасова.

В одита на Сметната палата са констатирани и факти, свързани с непроменена нормативна уредба и са дадени препоръки към Министерството на здравеопазването. Атанасова поясни, че повечето от препоръките вече са изпълнени.

На въпрос дали има яснота колко ще са парите за здравеопазване за следващата година, Атанасова отговори, че това ще стане ясно на правителственото заседание в сряда, когато ще бъде гледан Законът за бюджета.

Поискала съм допълнително 20 млн. лева за Фонд за лечение на деца, средства за субсидиране на общинските болници в планинските и в труднодостъпни райони, както и за капиталови разходи, каза още здравният министър.

 

 Атанасова: ДДС за лекарствата остава същото

bookmark Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоsvejo Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоgoogle Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоdelicious Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоstumbleupon Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоfacebook Атанасова: ДДС за лекарствата остава същотоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване