10/08/12 13:22
(http://www.klassa.bg/)

Бивша футболна звезда бе номинирана за вицепремиер на Грузия

Бившата звезда на футболните клубове „Милан“ и „Дженоа“ Каха Каладзе е предложен за вицепремиер и министър на регионалното развитие и инфраструктурата в новото правителство на Грузия, съобщи АНСА. През май тази година известният централен защитник обяви края на спортната си кариера.
Олигархът Бидзина Иванишвили, чиято коалиция „Грузинска мечта“ спечели парламентарните избори, представи част от министрите в своя кабинет.
Вътрешното министерство ще бъде поверено на един от лидерите на коалицията – шефът на фонда  Cartu Ираклий Гарибашвили, съобщава  „Грузия Oнлайн". Правосъдието се поема от Теа Цулукиани, а отбраната от бившия посланик на Тбилиси в ООН Ираклий Аласания, като той също ще бъде вицепремиер. Прессекретарят на коалицията Мая Панджикидзе ще стане първи дипломат.
Все още остават загадка министрите на финансите, на икономиката и на енергетиката.
Пълната смяна на управленческия елит ще доведе ли и до смяна в политиката, се питат в момента наблюдателите. Иванишвили бе заявил, че няма да се отклонява от курса към интеграция със Запада и членство  в НАТО, но същевременно увери Русия, че ще възстанови диалога с нея. Сочената за външен министър Мая  Панджикидзе заяви пред Интерфакс, че главният въпрос – възстановяване на териториалната цялост на Грузия  - не може да се реши без Русия. Във вътрешната политика също не се очаква новата власт да се отклони радикално от курса на президента Михаил Саакашвили.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване