10/08/12 12:05
(http://radiomilena.com/)

Вдигат учителските заплати с близо 5%

4c015d5190c2a84521e15db4f363b682 300x182 Вдигат учителските заплати с близо 5%От началото на 2013 година възнагражденията на учителите ще бъдат увеличени с близо 5%. Това  съобщи в Бургас министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, предаде КРОСС. Увеличението ще бъде различно за всяко училище, в зависимост от делегираните бюджети и грижата на кметствата по градове за тях, допълни министърът.

Там, където има повече деца, по-добро управление и има повече натрупани средства, естествено е, че учителите ще получат повече, каза още Игнатов.

По думите му, проектобюджетът тепърва ще се обсъжда, ще има предложения от депутатите от различните парламентарни групи, но парите във функция „Образование” ще бъдат повишени най-малко със 121 млн. лева.

Бюджетът за образование става близо 3 млрд. лв. Ако добавим и 520 милиона европейски пари, с които тази година стартирахме проекти, за квалификация на учители и всякакви дейности, свързани с образованието, значи ще управляваме над три милиарда за следващата година, уточни просветният министър.

В бюджета на министерството 63 милиона се дават допълнително и според Игнатов те трябва да увеличат стандарта за издръжка на ученика, което ще се отрази и на този на учителите. „За да стане това, трябва да се договорим със социалните партньори и аз, като министър, да направя нова наредба за минималната работна заплата, защото аз не определям заплатата, но там се договаря с колко трябва да бъде минималната заплата”, обясни министър Игнатов.

 Вдигат учителските заплати с близо 5%

bookmark Вдигат учителските заплати с близо 5%svejo Вдигат учителските заплати с близо 5%google Вдигат учителските заплати с близо 5%delicious Вдигат учителските заплати с близо 5%stumbleupon Вдигат учителските заплати с близо 5%facebook Вдигат учителските заплати с близо 5%Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване