10/08/12 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Николай Младенов: Няма да има визи за Великобритания

Няма никаква вероятност Великобритания да въведе визи за българи. Това, което ще стане, е, че от 2014 г. ще отпаднат всички ограничения за работа в страните от ЕС. Това заяви пред bTV външният министър Николай Младенов в коментар на публикациите, излезли тези дни в британската преса.  Според тях на Острова обмислят визов контрол, който да предотврати наплива на имигранти от някои европейски страни като Румъния и България. В интервю за „Сънди таймс“ вътрешният министър Тереза Мей посочва, че трябва да бъде ревизирана европейската директива, която дава право на 500 млн. души да пътуват свободно на територията на ЕС.
Източник на вестника твърди, че се обмисля облекчен визов режим за едни държави и въвеждане на визи за други.  
Според Николай Младенов обаче става въпрос за интерпретации и предизборна агитация. По неговите думи – в ЕС има принципи на свободно движение на хора и капитали, а Великобритания е една от държавите, печелещи най-много от този единен пазар. „Той няма да функционира, ако си избираме какво да спазваме и какво не“, смята министър Младенов.
Той отказа да отговаря на питания, свързани с данни, че баща му е работил в структурите на Държавна сигурност. Според него информациите за баща му са „комунистическа конспирация, която иска да обясни дейността на едни хора с техните роднини и техните родители“.
„Аз няма да позволя посланик в страна – член на Европейския съюз, изпратен 70-те години там да шпионира срещу тази страна, да разработва канали на влияние и т.н., да представлява съвременна България“, обясни Николай Младенов. 
По повод информациите, че има вероятност от огромна бежанска вълна от Сирия, Младенов коментира, че няма такава опасност. Според него, приоритет на бежанците е да бъдат подслонявани възможно най-близо до границите на собствената им държава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване