10/08/12 23:34
(http://www.klassa.bg/)

Нова алтернатива: Притеснени сме от действията на Министерството на отбраната

„Нова алтернатива” е притеснена заради проблема с пенсионирането на военнослужащите и увеличаването на годините за пенсия,  каза на брифинг в БТА военният министър Николай Цонев. Той заяви, че е притеснен от редица неадекватни действия в Министерство на отбраната, като например, че се настройват младите срещу старите офицери, а министърът казва, че офицерите не са лицето на армията.

Цонев допълни, че в партията му са притеснени и от това, че има указания за профилактика на самоубийствата, където всеки военен се подписва и декларира, че няма да се самоубива. „Представяте ли си за какъв бюракратизъм става въпрос”, отбеляза Цонев. Той влезе в спор и с военния министър Аню Ангелов, който заяви пв интервю, че се интересува от делата на предшественика си. ”Аз съм изключително притеснен от това, че министърът на отбраната, вместо да се занимава с управление на политиките в МО, се изявява като прокурор и обвинява. Само аз досега не съм се изявявал като прокурор”, коментира Цонев. Той подчерта, че по всички дела, по които е бил подсъдим е оправдан. И покани журналистите да отразят последното дело за подкуп срещу него, което ще се гледа във вторник. "ще видите за какво става въпрос", допълни лидерът на "Нова алтернатива".

Цонев заяви, че ще сезират прокуратурата за това, че "министърът на отбраната харчи пари от Фонд "Работна заплата" за плащане на вертолетите." 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване