10/08/12 09:59
(http://www.klassa.bg/)

Престъпността в Ню Йорк расте заради Apple

Наблюдава се ръст на престъпността в Ню Йорк, породен от Apple, заяви комисарят на полицията Рей Кели, цитиран от Телеграф. По неговите думи, през миналата година са регистрирани над 13 хиляди кражби на продукти с марката на Apple.


Популярността на Apple вече е толкова голяма, че доведе до ръст с 4% на престъпността в Ню Йорк, по данни на полицията

Преди десет години броят на престъпленията от подобен характер, свързани с Apple, е бил само 86. През първите девет месеца на настоящата година в Ню Йорк са откраднати почти 11 500 устройства на Apple, което е с 40% повече спрямо същия период на миналата година.

Нивото на престъпността в града е нараснало с 4% за разглеждания период, като немалка заслуга за това има компанията от Купертино, смятат в полицията. За да противодействат на престъпността, властите често провеждат акции в началото на продажбите на нови устройства на Apple.

Тази година, например, полицията регистрира серийните номера на iPhone 5 и контактните данни на купувачите. Шефът на полицията съветва всички потребители да си инсталират приложение Find My iPhone, което помага за бързо откриване на краден телефон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване