10/08/12 15:03
(http://www.klassa.bg/)

Путин: Няма да ми е трудно да предам властта, като му дойде времето

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че няма да му е трудно да предаде властта, когато настъпи моментът да стане това, предаде Би Би Си. Цитира се интервю за НТВ, в което Путин казва: „Ако аз тръгна да сменям конституцията и да остана по-дълго президент, това означава, че не съм готов да се разделя с инструментите и лостовете на властта. А това не е така. Аз веднъж се разделих с тези лостове и се оттеглих. Ако съм постъпил един път така и не съм посегнал към известните телефони, значи имам опит. Да постъпя втори път, няма да ми е трудно“.
Путин говори за 2008 г. , когато от президент стана премиер, но повечето наблюдатели отбелязват, че той продължи да има решаващ глас в политиката на Русия, отбелязва Би Би Си.
В интервюто Путин казва също, че не вижда перспективни лица сред опозицията. Той изразява готовност да разгледа въпроса за помилването на бившия шеф на ЮКОС Михаил Ходорковски, ако той подаде молба за това. „Ние нямаме кръвожадни настроения към този въпрос“, добавя руският лидер. Ходорковски излежава 13-годишна присъда в колония с общ режим в Карелия.
Три дни преди московският градски съд да се произнесе по обжалването на присъдата над групата „Пуси Райът“, Путин заявява, че „в действителност е правилно, че ги арестуваха и е правилно решението, което взе съдът“. Той добавя,че „не трябва да се подриват основите на морала, нравствеността и да се руши страната“. Според Путин трите жени са знаели  какво рискуват.
На 7 септември руският президент отбеляза 60-годишния си юбилей.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване