10/09/12 17:25
(http://www.klassa.bg/)

БСП искат редакция на въпроса за референдума

БСП поиска редакция на въпроса за референдума, тъй като ГЕРБ започнали да представят АЕЦ „Белене“ като частен проект. Затова е нужна конкретизация и към сега формулирания въпрос да се добави „с държавно участие“. Това смята зам. председателят на НС на БСП Янаки Стоилов, съобщи във вторник пресцентърът на червените. Стоилов уточнява, че социалистите винаги са имали предвид проектът „Белене“ да е национален.

На пресконференция в централата отношение по темата е взел и лидерът на БСП Сергей Станишев. Той отговорил на упреците, че не е подписал окончателния договор за втора атомна с оправданието, че по закон контрактът се подписвал не от министър-председателя, а от Националната електрическа компания (НЕК), защото това бил участникът от българска страна.
Станишев отбелязал, че има няколко условия, за да се подпише въпросният краен договор, които обаче ГЕРБ не успяло да финализира.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване