10/09/12 22:27
(http://www.klassa.bg/)

Българи и гърци с общ проект за опазване на природата и развитие на трансграничното сътрудничество

На 9 октомври в обновеното читалище на с.Микрево, община Струмяни се проведе откриваща конференция за представяне на проект „Общи пътеки в НАТУРА и РАМСАР в района на река Струма” с акроним COMMONAR, финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ Β1.11.15 от 30.03.2011г. от Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013 г.
В конференцията взеха участие кметовете на общините Струмяни (водещ партньор по прокта) – Емил Илиев, на партньорите Симитли – Апостол Апостолов, Кресна – Илиян Кръстев, както и от страна на гръцките партньори – кмета на община Ираклиа – Клеантис Коцикохорис и председателя на общинския съвет на Неа Зихни – Николаос Аврамакис.
И петте общини са разположени по поречието на река Струма, което предполага сходства в природата и социалната среда и определя общи предизвикателства и възможности по отношение на опазване, управление и устойчивото използване на река Струма и защитените територии.
Консултанта по проекта, Росен Пашов, представи партньорите, дейностите и очакваните резултати.
В рамките на проекта се предвижда провеждане на проучване и създаване на тематична пътека по поречието на р. Струма, реконструкция на зоната за отдих на езерото Керкини (Гърция), както и провеждане на транс-гранична информационна кампания относно опазване на природните забележителности в региона посредством образователни обмени, конференции, медийни прояви и редица други средства за публичност и повишаване на информираността.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване