10/09/12 15:43
(http://www.klassa.bg/)

М. Найденов: Удвояваме търговията с Русия

Удвоен стокообмен между България и Русия, както и връщане на присъствието на руските и арабските пазари в края на втория мандата на ГЕРБ, обеща земеделският министър Мирослав Найденов.
Найденов е на тридневната визита в Москва, където се включи в кръгла маса, посветена на развитието на двустранните търговско-икономически отношения, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
Според Найденов салдото от стокообмен между България и Русия в следващите години ще стигне поне това, което е било в средата на 80-те.
„Всички, които позволиха да се случи загубата на тези пазари, и имат амбицията отново да управляват, да си отворят тефтерите и да видят информацията. Аз рядко говоря за политика, защото съм земеделски министър, но когато говорим за българо-руска дружба, най-добрият посланик са българските стоки и продукти", посочи министърНайденов.
След срещата с руския си колега Найденов се надява, че износът към федерацията щесе увеличи поне двойно, а България ще даде възможност на руските компании да влязат на българския пазар, а оттам и на европейския.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване