10/09/12 23:32
(http://www.klassa.bg/)

Нетаняху обяви предсрочни законодателни избори в Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви предсрочни законодателни избори "възможно най-рано", което означава през януари или февруари 2013 г., на фона на регионални напрежения и различия с американския съюзник.

"Реших, че за доброто на държавата Израел трябва да се явим пред избирателите сега, възможно най-бързо", заяви Нетаняху в кратко слово по телевизията.
Той обясни, че е взел решението след консултации с "ръководителите на различните партии от коалицията" на управляващата десница и констатирал, че му е невъзможно да прокара "отговорен бюджет" за 2013 г. до края на годината.
"Искам от народа подновен мандат, за да продължа да ръководя държавата Израел", посочи Бенямин Нетаняху.
Проектобюджетът за 2013 г., подготвен от министъра на финансите Ювал Щайниц, предвиждаше строги мерки за икономии, които нямаха практически никакъв шанс да бъдат приети от отделните партии в коалицията с наближаването на изборите след една година.
Според последните сондажи, "Биби" Нетаняху има големи шансове да остане на власт.
Неговата коалиция, съставена от Ликуд (националистическа десница) и ръководена от самия премиер, религиозни и ултранационалистически формации, би получила мнозинство от 66 депутатски кресла от общо 120, според проучване на всекидневника "Аарец", публикувано в края на септември. /АФП /

Share on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services0Източник:БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване