10/09/12 23:18
(http://www.klassa.bg/)

Самолетът Ил-476: уникална машина с голям износен потенциал

Руските конструктори завършиха работата върху проекта на новия самолет Ил-476. Той вече два пъти се е вдигал в небето и сега се готви за сериозни изпитания. Специалистите са сигурни, че самолетът има голямо бъдеще.
Всъщност Ил-476 е резултат от сериозно модернизиране на добре известния военно-транспортен самолет Ил-76. Новият самолет стана по-бърз и по-мощен от своя предшественик. Конструкторите го оборудваха с по-мощен двигател, който позволява да се икономисва горивото и да се увеличи далечината на полета до 6000 километра, което е с ¼ повече от базовия модел, каза експертът от компания „РБК” Сергей Стариков:

- На самолета е монтиран и нов навигационен комплекс, в кабината се появиха дисплеи на течни кристали. А промените на конструкцията на крилото и шасито позволяват самолетът да се използва на слабо подготвени летища.



Благодарение на новите технологии, Ил-476 е способен да поема на борда 50 тона товари и да ги транспортира със скорост 850 км/час. Според специалистите, този транспортен самолет ще се търси преди всичко в Русия. Няколко десетки Ил-476 вече планира да купи министерството на отбраната. Но той ще бъде популярен и сред чуждестранните превозвачи, казва военният наблюдател на вестник „Комсомольская правда” Виктор Баранец:

- Ил-476 има неизчерпаеми възможности за модернизиране, хубав резерв от здравина. Руската машина се ползва с авторитет, с удоволствие ще я вземат онези страни на НАТО, които по-рано бяха членки на Варшавския договор. Самолетът има големи перспективи да бъде приет и в армията на Китай, в Индия и Малайзия.
След производството на партида машини за Въоръжените сили на Русия, че очаква, че именно Китай ще стане първият купувач на новите Ил-476.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване