10/09/12 14:59
(http://www.klassa.bg/)

Седмична програма на Националения дворец на културата

Толкова близо, толкова далече

Изложба на съвременни български художници в чужбина

11 септември - 11 октомври - 11:00 ч. до 19:00 ч., фоайе на етаж 3 

Идеята на изложбата е да покаже изкуството на млади български творци от чужбина. В нея са включени разнообразни и провокативни произведения на живописта, графиката, както и инсталации и скулптури.

 

В изложбата "Толкова близо, толкова далече" ще може да видите произведения на Десислава Унгер, Диана Стоилова, Елена Калудова, Елица Великова, Иван Василичин, Иван Костолов, Искрен Илиев, Йорданка Сотирова, Кристина Иробалиева, Милена Георгиева, Радостина Доганова, Рада Якова, Сандра Стойчева, Христо Гелов и Хубен Черкелов.
Изложбата се осъществява с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина, Национален дарителски фонд "13 века България" и фондация "Кредо Бонум" (Credo Bonum).

 

Изложба "На крилете на културата"

8-16 октомври, от 11:00 до 19:00 ч., Арт галерията на НДК

 

Организаторите на изложбата са Посолство на Китайска Народна Република и Национален дворец на културата. Изложбата е посветена на 63-годишнината от провъзгласяване на Китайска Народна Република.
 

Лекция - Йога за съвременния човек

12 октомври, петък, начало: 18:00 ч., Зала 10

Лекцията е организирана от Българката йога асоциациция и Йога център "Сита Рам".
Лектор: свами Анандананда Сарасвати


В лекцията ще бъдат разгледани най-интересните елементи на йога, начин на живот и дисциплини, както по какъв начин йога може да спомогне за подобряването на качеството ни на живот и за намирането на мир и щастие във всяка ситуация.

Прочети повече тук.


Спектакъл "В защита на пещерния човек"

12 октомври, петък, начало: 19:30 ч., Зала 11 /Кино Люмиер/

В защита на пещерния човек" е брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика.Прокарващо пътя на помирението в съществуващите недоразумения между мъжете и жените, "В защита на пещерния човек" е играно за първи път през юни 1991 г. в Сан Франциско и скоро след това се мести в Далас. След година в Далас (вече неопровержим хит) "Пещерния човек" се играе в препълнени зали във Вашингтон, Филаделфия и Чикаго преди премиерата си на Бродуей през 1995 г. След две години и половина и 702 представления в Хелън Хайс Тиътър, "Пещерния човек" поставя рекорд като най-дълго играното солово представление на Бродуей. "Екстравагантно смешното и учудващо свежо изследване на пропастта между половете" (Чикаго Сън Таймс) прави "В защита на пещерния човек" "комедиен феномен" (Ню Йорк Таймс)...

Прочети повече тук.



Международен фестивал INTERCOIFFURE

14 октомври, неделя, начало: 10:00 ч., Зала 7 и фаоайе
 

Стилист Кръстю Капанов организира международен фестивал Интеркоафюр.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За повече информация:  

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР
тел. 02/916 6368, 916 6369 

ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

тел. 02/916 6300, 916 6400

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване