10/11/12 20:52
(http://www.klassa.bg/)

Sony кани български фотографи да изпробват новите Alpha и NEX в Трявна

Между 19-ти и 21-ви октомври Sony България дава възможност на любителите на фотографията и професионалистите да изпробват три от най-новите фотоапарати на японската компания: SLT системата Alpha A99 и безогледалните NEX 5R и 6. По време на събитието в Трявна присъстващите ще получат и шанс да изпробват фотографските си умения и да се състезават за Sony оборудване на стойност 2000 лв.

Новият топ-енд фул-фрейм DSLR на Sony, Alpha A99, е изключително любопитен продукт. Всъщност DSLR не е твърде точно определението, тъй като устройството се базира на SLT (Single-Lens Translucent) система, при която огледалото не се движи при снимане - част от светлината просто преминава през него към визьора, а останалата част достига сензора. Това носи много от позитивите на безогледалните фотоапарати. В комбинация с големия си фул-фрейм сензор и невероятните видео възможности, Alpha A99 е един от най-интересните топ-енд фотоапарати на пазара в момента. По-рано тази година японската компания представи и NEX 6 и NEX 5R, два нови модела в линията си с безогледални системи, които са прималиви както за любителите и ентусиастите, така и за някои професионалисти. Ако се вълнувате от фотография и искате да получите шанс да снимате с трите системи и разнообрази обективи, както и да се изправите срещу други фотографи със шанс да спечелите невероятна награда от Sony България, то събитието "ALPHA моменти" е за вас.

Sony организира срещата в гр. Трявна между 19-ти и 21-ви октомври. В нея може да участват всички, от любители и ентусиасти до професионални фотографи. Във всеки един от трите дни на срещата присъстващите ще имат възможност да изпробват Alpha A99, NEX 6 и NEX 5R. За гостите на града са осигурени условия за престой на достъпни цени с безжичен интернет и други удобства. Във втория ден от събитието Светослав Драгиев, продуктов мениджър на Sony Бъглария, ще представи SLT флагмана на компанията, A99.

Системата от висок клас ще получи своята присъда и от Бони Бонев, Дилян Марков и Енчо Найденов, трима от водещите български фотографи. До края на деня участниците ще заснемат конкурсната задача, след което ще получат възможност да обработят кадрите си в специално изградена компютърна зала.

Третият ден е отделен за NEX линията. Присъстващите ще чуят впечатленията на фотографа Георги Величков и ще се разходят из живописната стара Трявна с NEX в ръка. Победителите в конкурса ще бъдат обявени в късния следобед, а наградата определено си заслужава - ваучер на стойност 2000 лв. за покупка на Sony продукти. Журито включва четиримата фотографи, споменати горе, представител на Sony България и определен на случаен принцип участник в събитието. Прочетете повече за NEX 6 и NEX 5R тук и тук.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване