10/11/12 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Децата от дом „Стражица” представят България на големия финал на MTG United for Peace

Отборът от дом „Стражица”, който стана победител в MTG United for Peace за България, ще представи страната ни на големия финал утре и другиден /12 и 13 октомври/ в норвежката столица Осло. Малките шампиони ще се изправят срещу деца в неравностойно положение от общо 14 други държави. Сред тимовете, срещу които ще играят за спечелването на Купата, са тези на Великобритания, Швеция, Норвегия, Русия, Гана и други. MTG United for Peace е най-голямата социална инициатива на Нова телевизия. Тя дава възможност на деца, лишени от родителски грижи, да развият своя спортен талант, да учат и споделят общи ценности като уважение, толерантност и мир.

Както всяка година, финалът на благотворителната инициатива съвпада с деня, в който се обявява носителят на Нобеловата награда за мир. По традиция това се случва в петък в началото на октомври и именно утре, 12 октомври, ще стане ясно името на тазгодишния лауреат.

Благородната кауза отново ще събере едни от най-големите имена на европейския футбол. За да дадат кураж на малките състезатели и за да участват в „Мача на звездите”, в Осло ще пристигнат футболисти като Роланд Нилсон, Вив Андерсън, Олаф Маршал, Ян Ааге Фьортофт и други.

Децата от дома в Стражица спечелиха правото да представят страната ни на Големия финал, след като през септември спечелиха благотворителния детски турнир на MTG United for Peace у нас. Тогава те се изправиха срещу близо 80 деца в неравностойно положение от цялата страна, а на финала победиха тима на ДДЛРГ „Мария Терезия” от Стара Загора с 1:0. Каузата традиционно се подкрепя от министър-председателя на България Бойко Борисов, Христо Стоичков, Любослав Пенев, Илиан Илиев и други, а събраните средства от ВИП мача всяка година се изразходват за спортни стипендии, за които ще кандидатстват общо 30 деца в неравностойно положение от цялата страна.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване