10/11/12 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Китай пуска високо напрежение по границата със Северна Корея

Китайските власти ще пуснат ток с високо напрежение по бодливата тел на границата със Северна Корея. Това съобщава Лента.ру като цитира излизащия в Сеул в. „Daily NK“. Изданието пък се позовава на източник от гранична китайска провинция.
По този начин Пекин възнамерява да се пребори с дезертьорите  и с престъпленията , извършвани от севернокорейски граничари. Напрежението ще бъде от 220 волта, като според вестника, за да пострада сериозно човек, са нужни 380 волта.
Китай постави бодлива тел но границата, но тя не даде особени резултати. Китайските власти изискват също от жителите в пограничните райони веднага да викат полиция или граничари, ако към тях се обърнат за помощ севернокорейски дезертьори.
Международната общност настоява Китай да признае за бежанци севернокорейците, които бягат на негова територия. Засега Пекин ги смята за нелегални икономически мигранти и ги връща обратно в родината им, където ги затварят в трудови лагери.
От своя страна Пхенян също сложи бодлива тел по границата и монтира видеокамери, за да спре дезертьорите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване