10/11/12 09:43
(http://radiomilena.com/)

Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“ – Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия

091 199x300 Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“ – Бургас са фаворити на финалите на Националното първенство по прескачане на препятствия за възрастни, което ще се проведе този  уикенд (от 12-ти до 14-ти октомври) на конна база Войводиново, Пловдив. Това е мнението на състезатели и любители на конния спорт и е по повод последните забележителни успехи на конете на „Кан Крум“, които доминират в своя клас в три поредни състезания. Мона Лиза и Никита, заедно с опитния състезател Пламен Радославов записаха блестящи победи в три престижни турнири през септември – частен турнир в село Житница (15.09), квалификация за Национално първенство в Шумен (22.09) и финали на верига турнири по прескачане на препятствия – лига „Ген. Крум Лекарски“, които се проведоха от 28-ми до 30-ти септември в Божурище.

Припомняме, че през август републикански шампион при децата стана бургазлийката Гергана Стоева с кобилата Роксана II, които също са възпитаници на ККС „Кан Крум“ – Бургас, но от тази година се състезават за друг бургаски клуб – „Черноморец“. Бургазлии ще очакват с интерес представянето на Роксана II, тази неделя при 7-годишните коне.

„Успехите на бургаските състезатели са забележителни. Още повече, че в последното състезание в Божурище клубът участваше с два коня, които записаха две първи места, преодолявайки  конкуренцията на състезатели от България, Гърция и Турция“, каза председателя на „Кан Крум“ – Бургас Георги Базотев.

„Състезанията в конния спорт биват два вида – Национално първенство с множество квалификации в различни градове и финали за възрастни, които ще се проведат в края на тази седмица във Войводиново. Друг вид състезания в конния спорт са т.нар. частни турнири, като най-голямата частна верига турнири от този вид се провежда в конна база „Ген. Крум Лекарски“ в Божурище”, обясни поредността и видовете състезания председателят на бургаския клуб. Той допълни, че именно  финал на тази верига частни турнири – „Ген. Крум Лекарски“ се проведе в края на септември в Божурище.  Тогава състезателите на „Кан Крум“ завоюваха две първи места. В т.нар. малък тур Пламен Радославов и Никита са шампиони. Пламен триумфира и при 4-годишните коне с кобилата Мона Лиза.

„За съжаление, въпреки усилията на общинска администрация и спортните деятели, общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ помага слабо за развитието на красивия спорт в Бургас. Единствено за най-скъпия спорт, единствено в Бургас, спортен клуб не ползва облекчения за използването на спортни съоръжения в тренировъчния процес. Дори обратно – плаща наем за съоръжения, които е закупил сам. Това е практика, която не съществува в нито един друг спорт. При така наложената система, вместо да се популяризира и подпомага конния спорт, той остава елитарен и достъпен само за шепа хора. По този начин от лесно достъпната конна база не могат да се възползват бургаските деца. И все пак, радостен е факта, че състезателите ни продължават да жънат успехи, въпреки напрежението, породено от условията в бургаската конна база“, каза още председателят на „Кан Крум“ – Бургас Георги Базотев
.

 Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия

bookmark Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия svejo Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия google Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия delicious Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия stumbleupon Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия facebook Конете на Клуб по конен спорт „Кан Крум“   Бургас фаворити на Националното първенство по прескачане на препятствия Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване