10/11/12 09:16
(http://radiomilena.com/)

Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнес

evropejski syuz znamena getty 2098973fe911 300x224 Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесКакви възможности предлага Единния пазар на ЕС пред българските предприемачи? – отговор на този и много други въпроси, които поставят представителите на бизнеса у нас, ще даде Международният форум, посветен на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и десетгодишния юбилей на Европейския ден на предприемача.

Събитието, организирано от Европейската комисия, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ще се проведе на 15 и 16 октомври 2012 г. в София. На него ще бъдат представени основните постижения на Единния пазар, възможностите, които той предлага на българските предприемачи, и ще се обсъдят идеи и предложения за неговото бъдещо развитие.

Форумът ще бъде открит на 15 октомври 2012 г. от 9.30 часа в зала 8 на Националния дворец на културата. В откриването ще участват ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България г-жа Зинаида Златанова, министърът по управление на средствата от Европейския съюз г-н Томислав Дончев и ректорът на Софийски университет проф. Иван Илчев.

Очаква се във форума да участват още представители на Европейската комисия, държавните институции, бизнес асоциации и камари, неправителствени организации, академичната общност и други организации, които имат отношение към развитието на предприемачеството в условията на Единния пазар.

По случай Европейският ден на предприемача, който ще премине под надслов: „Наука и предприемачество в условията на Единния пазар”, ще бъдат представени Европейските награди за насърчаване на предприемачеството.

Ще бъдат разгледани и дискутирани актуални теми, посветени на Единия пазар, свързани с признаването на професионални квалификации, командироването на работници, възможностите за решаване на потребителски спорове, популяризирането на европейските информационни мрежи и на механизмите за защита на правата на гражданите, гарантирани от европейското законодателство. Ще се проведат семинари и дискусии по теми, свързани с предприемаческата среда и трансфера на технологии, управление на иновациите в малките и средните предприятия, предизвикателства пред обучението по предприемачество и модел на студентско предприемачество, предприемачество в областта на културата, иновативни инструменти за е-обучение за малките предприятия.

Събитието е част от инициативите, организирани в цяла Европа за честване на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и ще се проведе под мотото „Заедно за нов растеж“.

 Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнес

bookmark Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесsvejo Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесgoogle Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесdelicious Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесstumbleupon Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесfacebook Международен форум представя възможностите на единния пазар пред българския бизнесСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване