10/11/12 20:49
(http://www.klassa.bg/)

Отлага се премиерата на "Кой се страхува от Вирджиния Уулф"

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” се извинява за създаденото неудобство, но като институция която уважава законите и по-конкретно закона за авторските и сродни права  информира, че планираната за 12 и 13 октомври премиера на спектакъла „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” от Едуард Олби няма да се състои, стана ясно на 11 октомври. Ето какво се казва в съобщението от театъра:
Преговорите за предоставяне на авторски права с г-н Едуард Олби за поставянето на спектакъла „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” под режисурата на проф. Красимир Спасов стартираха още през април 2012 год. В хода на кореспонденцията беше изисквана различна информация свързана с организацията на работата в театъра, творческата биография на актьорите анагажирани с пиесата, биографията на режисьора проф. Красимир Спасов, както й данни за средните цените на билетите и тяхното разпространение.
Целият набор от изискуеми документи бе своевременно предоставен на г-н Олби, но поради естеството на преговорите, процеса на договаряне не успя да бъде финализиран в срок.

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” винаги е спазвал закона за авторското право, ето защо сметнахме за коректно да спрем временно проекта до уточняване на всички изисквания на автора за успешното приключване на преговорите.

Надяваме се, че в най-скоро време ще можем да ви поканим на премиерата на спектакъла „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” от Едуард Олби, постановка Красимир Спасов, участват: Стефка Янорова, Иван Радоев, Веселин Анчев, Радина Кърджилова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване