10/11/12 16:55
(http://www.klassa.bg/)

Цачева изгони свой заместник от среща с турска делегация

Председателят на парламента Цецка Цачева не допусна заместника си Павел Шопов до среща с турска делегация в Народното събрание. Шопов, който е депутат от „Атака“, бе спрян от охраната на НСО на влизане в канцеларията на Цачева, заради което се разрази скандал. На помощ дойде друг атакист – народният представител Десислав Чуколов, който поиска обяснение защо не пускат колегата му на срещата с делегацията, в която бяха председателят на турския парламент, депутати и представители на правителството на югоизточната ни съседка.
Чуколов и Шопов казаха, че ден по-рано са обявили официално желанието си да присъстват от българска страна. При това друг зам.-председател на парламента – Христо Бисеров от ДПС, бил допуснат вътре. Това са двойни стандарти, недоволстваха атакистите.
Те решиха да чакат пред канцеларията на Цачева, за да връчат на Джемил Чичек – председателя на Великото национално събрание на Турция, решение на българския парламент от април 2011 г. Според него българското правителство трябва да ускори преговорите с Турция за обезщетяване на тракийските изселници, съгласно Ангорския договор от 1925 г. В крайна сметка обаче депутатите на „Атака“ се отказаха да чакат на вратата на Цецка Цачева, защото това било унижение за тях. Вместо това те дадоха кратък брифинг за медиите.
Хората на Волен Сидеров отново поискаха компенсации в размер на 10 милиарда долара. Според Димитър Чуколов висшите държавници в Турция изобщо не знаели за съществуването на проблема с тракийските българи. Това той установил при срещи с политици от южната съседка.
Павел Шопов обясни, че чрез участието си в срещата от българска страна целял да засили нашето присъствие, тъй като турската делегация била твърде многобройна.
„Защо Цецка Цачева защитава турския си колега“, попита Десислав Чуколов и обеща да подари на парламентарната шефка книгата „Новият османизъм и българите“, написана от депутата проф. Станислав Станилов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване