10/12/12 22:52
(http://www.klassa.bg/)

БНР и КНР инициират бизнес форум за стимулиране на икономическите връзки между двете страни

Българското национално радио (БНР)  и Китайското национално радио (КНР) иницират провеждането на бизнес форум, с цел подпомагане и стимулиране на икономическите връзки между двете страни.  Идеята и решението за медийната инициатива бе договорена по време на срещата в Пекин на генералният директор на БНРВалери Тодоров с неговия колега - генералният директор на КНР – Ван Чю .

Делегацията на Националното радио водена от Валери Тодоров, в която са включени  членът на УС Станислав Буковалов, програмният директор Юлия Гигова и директорът на дирекция „Международна дейност“  Албена Миланова, е на посещение по покана на китайската страна,  в отговор на визитата в София от септември 2010 година. Основна тема на разговорите в Пекин е подготовката за подписването на нов договор за сътрудничество между БНР и КНР.  По време на официалните разговори бе декларирано взаимното убеждение за необходимостта от разширяване и конкретизиране на сътрудничеството.

В хода на неформалните срещи бяха засвидетелствани  добрите лични контакти между генералните директори Валери Тодоров и Ван Чю.  „В Китай се знае и се разнася славата на българското кисело мляко и розовото масло, както и на родните ни вина. Липсва  обаче актуална  информация за условията за бизнес и инвестиции в България, както и за нашите курорти, забележителностите и културните ни паметници“, коментира Валери Тодоров.

По време на двустранните срещи  в Пекин бе изразената готовността и желанието  за продължаване на традицията за реципрочни гастроли на детските  хорове на БНР и БНР.  „ Констатирахме, че концертите на Китайския детски хор в София и Варна през лятото на миналата година и на детския хор на БНР в Пекин и Тиендзин през 2007 година са изключително успешни и радушно приети от публиката в двете страни“, заяви генералният директор на БНР Валери Тодоров.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване