10/13/12 12:22
(http://www.klassa.bg/)

Жените си падат по червендалести... като сър Алекс

Висок, смугъл, красив и… червендалест. Към традиционните атрибути на привлекателната мъжка визия вече можете да добавите и лице с леко червен оттенък, може би най-познато сред които е това на сър Алекс Фъргюсън, писа в. „Индипендънт“. Според ново проучване дългогодишният треньор на британския футболен отбор “Манчестър юнайтед”, известен със стратегическия си гений и способността си да мотивира играчите, е олицетворение на мъжкото превъзходство, агресия и, в по-неангажиращите му моменти, привлекателност. Изследователите от университета в Нотингам казват, че червенината в кожата на лицето засилва притегателната сила върху противоположния пол. Червената окраска в мъжките примати, птици и риби открай време се свързва със социално надмощие и избора на партньор. Досега обаче не беше ясно дали това важи и за хората.

За да проучат въпроса, учените правят изследване, при което на група жени се дава възможност да манипулират цветовете в компютърни изображения на мъже, за да ги направят възможно най-привлекателни, волеви и агресивни. Колкото по-изразена е червенината на лицето, толкова по-засилено е впечатлението за сила – цветът се свързва с високо ниво на тестостерон, добро здраве и в по-крайни случаи с гняв.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване