10/13/12 13:16
(http://www.klassa.bg/)

Росен Миланов, Мила Георгиева и Софийска филхармония в концерт посветен на 30 годишния юбилей на Фондация “Св.Св.Кирил и Методий”

Софийската филхармония ви отправя покана да сте част от тържественото честване по повод 30 години от създаването на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”. Диригент на празничната програма ще бъде яркия Росен Миланов, а солисти – световнопризнатите Мила Георгиева /цигулка/ и Диляна Момчилова /виолончело/. В тяхно изпълнение, заедно с Милена Златарова - водач на виоловата група на Софийската филхармония ще чуете емблематичното произведение от Рихард Щраус „Дон Кихот” /Фантастични вариации върху тема с рицарски характер/. На сцената на Софийската филхармония ще прозвучат още Рапсодия „Циганка” от Морис Равел, „Танци от Галанта” на Золтан Кодай и „Цигански напеви” от Пабло Сарасате. Вече 30 години Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий” дава шанс за развитие талантите и способностите на деца и млади хора в сферата на изкуствата, образованието и творческото развитие, подпомага дейности свързани с културата, науката, професионалната подготовка; работи за утвърждаване високите ценности на достиженията на човешката цивилизация. Чрез участието си в юбилейния концерт, стипендиантите на фондацията Росен Миланов, Мила Георгиева и Диляна Момчилова, поднасят своята благодарност.
Концертът ще бъде в зала „България” на 19 октомври /петък/, от 19 часа. Билети се продават на билетната каса на Софийска филхармония, в билетен център НДК, както и онлайн чрез официалната уебстраница на Филхармонията.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване