10/15/12 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Производителите на картофи предупредиха за стачка заради Бюджет 2013

Готови сме да предприемем стачни действия, ако и в Бюджет 2013 отделените средства за картофопроизводителите са недостатъчни, за да спасят реколтата, съобщи Венцислав Каймаканов, председател на Национална асоциация на картофопроизводителите, цитиран от агенция „Фокус“.
Според Каймаканов асоциацията все още изчаква Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да представи бюджета си за 2013 година и средствата, които ще бъдат отделени за картофопроизводителите. „Ние сме достатъчно възпитани, за да обсъдим нещата спокойно и на масата, но ако и тази година не осъществим диалог с държавата, сме готови на неподчинение и стачни действия. А тогава стачката на производителите на жито ще им се види много малка“, заяви Каймаканов. Той посочи, че последствията от подобни действия ще са огромни, както за реколтата на картофи за следващата година, така и за крайния потребител.
Председателят на асоциацията посочи, че когато дори ЕС и Комисията по земеделие подават сигнал за това в какво бедствено положение се намират българските картофопроизводители, държавата е длъжна да чуе този сигнал.
"Ние не искаме да стигнем до неподчинение, защото искаме спокойно да обсъдим цялата ситуация. Ние не искаме да натискаме и да си повишаваме тон, но искаме да бъдем чути, защото до момента сме чували само лъжи", добави Венцислав Каймаканов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване