10/16/12 05:18
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Взриви се трафопост в кооперация в Бургас

Трафопост унищожи първите два етажа от кооперация в Бургас. Снимка: novglas.com Пострадалият заради взрива на трафопост в Бургас Пламен Димитров.

 

Трафопост се взриви и унищожи първия етаж в кооперация в Бургас, предаде БНР. Млад мъж е ранен. Почти всички магазини на партера са разрушени. От взривната вълна са се преобърнали микробус и лек автомобил, които са били паркирани наблизо.

На етажа имало два апартамента, обитавани от младо семейство и възрастна двойка. Те успели да излязат от кооперацията малко преди взрива. Мъжът бил ранен навън от хвърчащи осколки.

От кооперацията подали сигнал до EVN, че няма ток  в 1.11 ч. след полунощ на 16 октомври.  Дежурният от EVN е пристигнал към 1.30 часа и е подменил предпазителя.

“Към 2 ч. почна да нахлува дим в целия апартамент. Евакуирахме децата от детската в най-далечната стая. Това спаси децата ни. Цялата ни детска стая е изсипана в трафопоста. Преместихме децата, върнах се да се облека. В момента на обличането се случи цялата работа – всичко се взриви, стана тъмно. Не знам”, каза Пламен Димитров, който пострада от взрива.

„Поправиха трафопоста и тръгнаха. По едно време майка ми ме събуджда: „Много лошо мирише!“. От прозореца влизаха гъсти кълба дим. „Става нещо много лошо“, обясних на тел. 112. Изскочихме. Минута по-късно – взрив, като в Бейрут“, разказа пред БНР млада жена, която живее в кооперацията.

Кооперацията се намира зад старата поща в областния град, на ул. „Хан Крум“ 11. 

След взрива на място са пристигнали всички налични полицейски автопатрули, 3 пожарни автомобила с 13 огнеборци и 2 линейки, потвърдиха от МВР-Бургас.

„Една жена е настанена в хотел. Ако мястото е рисково за обитаване, всички ще бъдат настанени в резервно жилище“, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Той е категоричен, че трябва да се забрани монтирането на трафопостове в жилищни сгради.

Всички разходи и щети, нанесени от избухналия трафопост в Бургас, ще бъдат поети от EVN, категоричен бе той.

Избухналият трафопост е бил 400 киловолт ампера. Той се намира в жилищната сграда и е допустим по Закона за устройство на територията.

На място се извършва оглед.

The post Взриви се трафопост в кооперация в Бургас appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване