10/17/12 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Над 1,2 млрд. лева е бюджетът на София за 2013 година

Бюджетът на Столична община за 2013 г. е 1 млрд. 214 млн. лева. Това съобщи в сряда кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
Собствените приходи са 526 млн. лева. Данъчните приходи са 229,6 млн. лева. 493 млн. лева са заделени за капиталова програма. Тя се формира както от собствени приходи, от спечелените вече европейски проекти, така и от Инвестиционния фонд. Залагаме на тесни приоритети, на реализъм в бюджета. Приоритетите са устойчиво развитие – инфраструктура, образование, реформа на градския транспорт и чистота, обясни Фандъкова.
През последните три години успяхме да преминем една тежка криза, без да спираме развитието на града. През годините на финансова криза ние успяхме да запазим кредитния рейтинг на Столична община. За първи път от миналата година София има и инвестиционен рейтинг, каза още Фандъкова. Т
Тази година процентът от изпълнението на бюджета е по-висок от този за същия период на миналата година. Общите приходи са изпълнени на около 65 процента при 62 процента миналата година. Данъчните приходи са изпълнени над 70 процента.
„За 2013 година не предвиждаме промяна на местните данъци и таксите за битови отпадъци. В условията на криза не искаме да натоварваме хората излишно”, обеща Фандъкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване