10/18/12 12:17
(http://www.klassa.bg/)

2 години затвор за племенника на Кирил Рашков

Пловдивският окръжен съд потвърди две години лишаване от свобода, 4 години условна присъда, както и конфискация на 43 хил. лв. в полза на държавата по делото за лихварство срещу племенника на Кирил Рашков - Георги Илиев, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. Прокуратурата подписа споразумение с Илиев, като по този начин съкращава времето за гледане на делото, каза прокурор Димитър Панайотов. Поне 20 свидетели и още петима експерти трябваше да бъдат разпитани по това дело, образувано по обвинение за лихварство. Обвинението обхваща периода 2005 - 2012 г., през което Илиев е давал кредити на пет лица и е взимал големи лихви за закъсненията при плащане. Облекчаващо обстоятелство при наложената присъда е, че той е болен от тумор. Той сам е признал вината си, обвиняемият е реабилитиран преди 20 години за други престъпления. Днес Георги Илиев отрича всякаква връзка с Кирил Рашков и твърди, че живее нашироко, благодарение на наследството от баща си, но не пояснява с какво точно се е занимавал той.
Междувременно в четвъртък стана ясно, че Комисията за конфискация на незаконно имущество започва проверка на имотното състояние на племенника на Кирил Рашков - Георги Илиев. Това съобщи пред журналисти прокурор Димитър Панайотов.
 След влизане в сила на решението на Съда по споразумението на Прокуратурата с Илиев, обвинен в лихварство, комисията е длъжна да започне веднага проверка на имотното състояние на обвиняемия, каза прокурорът. Георги Илиев каза пред съда, че е безработен от дълго време, но в същото време живее на широко с майка си. Илиев твърди още, че къщата е придобил от баща си, а парите, с които разполага, си ги печели като любовник. „Много добър любовник съм и жените ми плащат”, каза Илиев. Днес той отрече напълно да има родствена връзка с Кирил Рашков. В началото на делото сам призна, че е племенник на Рашков, по линия на баща си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване