10/18/12 14:09
(http://www.klassa.bg/)

Най-малко 28000 сирийци са безследно изчезнали от началото на бунта

Правозащитни организации, работещи в Сирия, съобщиха, че най-малко 28 000 сирийци са изчезнали безследно от началото на конфликта в страната, предаде Би Би Си.  Правозащитниците разполагат с 18 000 имена на хора в неизвестност и сведения за други 10 000 случая. Организацията  Avaaz ще предостави документите на Съвета за правата на човека в ООН, за да проведе разследване.
Записани са свидетелства на сирийци, които твърдят, че правителствените сили са похитили техни мъже, жени и деца. „Органите на реда и военните прибират гражданите направо от улицата, след което те изчезват в камерите за изтезания. Никой не може да се чувства в безопасност  - жена, която отива до магазина, или фермер, тръгнал за гориво“, казва Елис Джей, представител на Avaaz. По думите й властите така се опитват да потушат бунта като създават у семействата панически  страх от неведението дали отвлечените им близки са живи.
Дамаск обвинява за насилието в страната подкрепяни от Запада чужди терористични групировки и изчислява чуждестранните наемници на хиляди, отбелязва Би Би Си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване